0 212 258 97 33 / [email protected]
Online Tahsilat


Kimyasal dozaj sistemleri

Ürün Kodu : Kimyasal dozaj sistemleri

Klor dozaj üniteleri, suda bulunan bakteri , virüs, mantarlar gibi mikroorganizmaları etkisiz hale getirmek, nitrit , demir, mangan gibi oksitlenebilen maddeleri oksitlemek ve amacıyla kullanılmaktadır. Suda bulunan hastalık yapıcı (patojen) mikroorganizmaların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesi için kullanılan en yaygın metotlardan birisi klor bileşikleri ile dezenfeksiyondur.

Klorlamanın mikroorganizmalar üzerindeki  etkisi, hücre duvarlarının tahribi, hücre zarının geçirgenliğinin bozulması, protoplazmasının yapısının değiştirilmesi ve enzim inhibisyonu şeklinde olmaktadır.


Sıvı klor ile dezenfeksiyon sistemi; dozaj pompası, polietilen klor tankı ve seyreltik sıvı klor (Sodyum Hipoklorit) çözeltisinden oluşur.

Klor dozaj pompası seçilirken; klorlanması gereken su miktarı (saatlik debi) ve su klorlaması yapılacak boru hattı üzerindeki basınç değerleri esas alınır. Klor dozajı depoya giden boru hattı üzerine veya direkt olarak depoya yapılmalıdır. Klor ile suyun, kirlilik yüküne bağlı olarak, istenilen temas süresi boyunca depoda beklemesi gerekir.

 

Dezenfeksiyonda KLOR kullanımının başlıca avantajları;
* Ucuz ve etkili dezenfeksiyon sağlar. Diğer dezenfeksiyon yöntemlerine göre en ucuz yöntem, klor ile dezenfeksiyondur.
* Sıvı klor, su ile kolaylıkla reaksiyona girer ve tortu bırakmaz.
* Düşük miktarlarda bile dezenfektan etkisini kısa sürede gösterir.
* Etki süresi uzundur. Sudaki bakiye klor, dozajdan sonra dezenfektan etkisini uzun süre devam ettirir.


Benzer Ürünler
Live Chat Software
arama motorlarina kayit, site ekle, link ekle, toplist site ekle Link ekle